Vi arrangerar events för slutna sällskap. Eftersom det inte är en vanlig restaurang beställer hela sälskapet samma meny i förväg. Så långt det är möjligt lagar vi rätterna på lokala råvaror. Vid ankomst föreslår jag en kort presentation, ett glas bubbel i vinkällaren.
Varmt välkomna
"cook along"
När ni kommer är alla ingredienser förbereda och ett förkläde tilldelas. Antigen bakar ni Era egna surdegspizzor i stenugnen eller lagar en tre rätters meny enligt överenskommelse. Sen sitter ni ner äter och dricker. Vi tar hand om disk och städning.
Förätter
- “Kuggörenmackan” Varmrökt lax från kuggören och rökt av fiskarlegenden Lars Erik. Serveras med hackad ägg och nypillade räkor, cornichonger och örtmajonäs.
Serveras på hembakat på surdegsbröd.
- Laxtartar med löjrom från högakusten på hembakat surdegsbröd.
- "Burata mozzarella" från Frägsta mejeri med rostade kvisttomater, olivolja och balsamico och hembakat vitlöksbröd.
-“Pil Pil” gambas med chili och vitlök, serveras med hembakat surdegsbröd.
Varmrätter
- Ankbröst med med sås av “kampot" grönpeppar (världen bästa peppar) råstek potatiskaka och savoykål och grön sparris.
- Oxryggbiff i tunna skivor från hälsingekött med "marchand du vin" mustig sås av rödvin, champinjoner och charlottenlök. Serveras med potatisgratäng.
- Knaprigt stekt majskyckling med risotto av hemkokt buljong, hyvlad parmesanost och rostad blomkål
- Sesamfrönhalstrad laxfilé, serveras med mild soya, lime och red pepper och finskurna grönsaker.
- Surdegspizza toppad med hemlagadfärskost smaksatt med, vitlök färska örter, pinjenötter. Salsicciakorv och karamelliserad lök. Serveras med sallad.
- Smörstekta aborrefiléer fiskade på Kuggören med kantarellsås och potatis från Idenor.
Dessert
Citron och marängtårta, varm chokladtryffelsås och hallon med glass.
Choklad fondant med "salty caramell sauce" färska bär och glass.
"Raw Choko Cake" med mandel och dadlar och hallonsås.
Tiramisu "al Casa EAT"
Pris för cookalong
150:- / person exklusive menypris för vald meny. I priset ingår förkläden, introduktion, handledning och recept under matlagningen.
Pris för menyer
1 glas Cava: 95:-
Sudegspizzabuffé med hummus, pizzasallad "EAT studio" och stekta padrones 320:
Två rätter - förrätt alt. dessert: 565:-
Tre rätter meny: 620:-
Priserna är inklusive moms. Informera oss om eventuella allergier.
Drycker
1 glas vin EAT Studio Collection rött eller vitt: 85:-
1 flaska vin EAT Studio Collection rött eller vitt: 540:-
Alternativt se vinlistan från vinkällaren…
Goda alkoholfria alternativ finns från 25:- till 85:-
Öl: 65:-
Ring gärna så kan vi diskutera vad ni önskar.
Bästa hälsningar / Martin & Lotta
0703-55 99 22